Categorías
Sin categoría

EL FESTIVAL DI(VI)NES ARRIBA A LA SEVA CINQUENA EDICIÓ AMB DOS CONCERTS A REUS I UN A ALTAFULLA

Òscar Ramírez Dolcet, president d’Etcètera, explica que “no ha estat gens fàcil tirar endavant aquesta acció cultural que ara ja hem consolidat i és coneguda arreu de l’estat espanyol i molt especialment a tot Catalunya. L’aposta dels nostres patrocinadors ha estat clau per garantir la continuïtat del festival i els hi agraïm que hagin cregut en aquest projecte en clau femenina, no pas feminista, que ha donat llum a les moltíssimes poetesses i cantautores que havien de brillar i no ho feien”.

La cinquena edició del Di(vi)nes, que es conforma amb tres actuacions que s’obren amb un tast de poesia per donar pas a un concert acústic i al tast d’un vi concret per a cada vetllada, farà el seu tret de sortida en pocs dies i avançant-se al seu calendari habitual. La primera cita serà el divendres 17 de setembre, a les 21.00h a la Planta Segona de La Fira Centre Comercial de Reus, amb la poesia de Carme López i la música de la jove cantautora tarragonina Maria Fort. El vi serà el Glops de la DO Priorat.

El segon concert, que s’emmarcarà dins les festes de Misericòrdia de Reus, serà de nou a La Fira Centre Comercial, a les 21.00h, i en aquest cas serà el divendres 24 de setembre. Les protagonistes seran la poetessa de Vilanova d’Escornalbou Dolors Ollé i la cantant altafullenca Lynne Martin. El vi serà el Coordenades de la DO Tarragona.

La tercera jornada del festival Di(vi)nes es traslladarà a la plaça de l’Església d’Altafulla el divendres 1 d’octubre a les 21.00h. Allí hi llegirà les seves poesies la poetessa Fe Ferré Ferraté i després arribarà la música de Poètic Trio amb el seu espectacle “Al Mar Maragall” en el qual es musiquen totes aquelles poesies de Joan Maragall vinculades amb el mar. El vi del concert serà vi blanc Nyec del Celler Estol Verd de Rodonyà.

Cinc anys després de la seva creació, els organitzadors del Di(vi)nes en fan una molt bona lectura. Òscar Ramírez Dolcet, president de l’entitat, matisa que “allò que hem aconseguit ha estat la suma d’un treball de la gent que formem ETC, del públic que ha assistit als concerts, dels sponsors que s’han mullat en aquesta iniciativa i de les poetesses i cantautores que han encabit el seu espectacle en una proposta econòmic humil per part nostra perquè, com sempre hem dit, el Di(vi)nes és de petit format i baix pressupost”.

El festival Di(vi)nes està patrocinat per La Fira Centre Comercial, la Fundació Privada Mútua Catalana i la Diputació de Tarragona. L’aposta feta pel territori aquests anys, en les quatre primeres edicions i també en aquesta cinquena, és clara ja que totes les poetesses que hi han actuat són de les comarques de Tarragona i en el cas de les cantautores, cada edició ha portat dues creadores tarragonines i una d’altres punts de Catalunya com Barcelona, Vic, Martorelles o Mataró.