Categorías
Sin categoría

Etcètera obre la seva seu cultural a Altafulla i es consolida com a un referent cultural i d’aprenentatge

Més de 150 persones van assistir a l’acte d’inauguració de la nova seu de l’associació cultural Etcètera que comparteix espai amb La Banya edicions. El nou espai, ubicat al número 26 del carrer Martí d’Ardenya d’Altafulla, es distribueix en tres zones: la que ocupa l’editorial, la sala cultural d’ETC on s’hi farà activitat cultural diversa i la sala d’exposicions que ocupa tota una paret sencera de més de 9 metres del local. El pintor anglès Paul Waring és el primer en omplir aquest espai amb els seus quadres que es podran veure fins a finals del mes de maig. 

Pel que fa a la sala cultural de l’associació, que s’ha batejat com a Espai Cultural Franco Battiato, a partir d’ara acollirà xerrades sobre temàtiques diverses, presentacions de llibres i tallers variats entre altres accions. Des d’Etcètera s’ha destacat que aquesta és una seu oberta a la ciutadania, a les persones i entitats culturals altafullenques però sense descartar propostes arribades d’altres indrets.

Entre els assistents a la jornada inaugural, que va tenir lloc de set a nou del vespre, diversos regidors de l’ajuntament d’Altafulla, artistes locals i de fora, presidents de les entitats altafullenques,  agents culturals, músics, escriptors i moltes persones que, de manera periòdica, ja participen a les activitats que programa l’associació Etcètera.

El president de l’entitat, Òscar Ramírez Dolcet, feia un recorregut per la història d’aquesta destacant que “vàrem nàixer fa sis anys per fer un festival sobre Pasolini i hem anat creixent diversificant la nostra oferta amb propostes com el consolidat festival Di(vi)nes o accions noves com les Lletres de la Guayaba que ompliran durant tot l’any la ciutat de Tarragona amb la presència setmanal dels escriptors i escriptores del camp de Tarragona”.

El poeta italià Bartolomeo Smaldone, delegat d’Etcètera a Itàlia, convidava als assistents a “practicar la militància cultural com a punt de partida del descobriment de valors i formes de generar aprenentatge”.

Per la seva part, la regidora de cultura de l’ajuntament d’Altafulla, Gemma Maymó, es mostrava oberta a “seguir donant suport a la forma de treballa de l’associació Etcètera amb qui ens hem entès molt bé des del primer moment perquè considerem que ajuden a sumar en pro de la cultural al nostre municipi”.

De cara al futur, l’associació Etcètera ja ha anunciat que, a més de les activitats que es faran a la nova seu i els festivals ja programats, aquesta tardor organitzaran dos concerts molt importants al teatre de la Violeta, que s’obrirà de nou després de mol temps tancat. El dissabte 17 d’octubre l’entitat hi ha programat l’espectacle “Els 7 pecats capitals” a càrrec del cantautor Joan Isaac i l’actriu Carme Sansa. El dissabte 8 d’octubre serà el torn del concert del compositor Carles Cases, autor de més d’una setantena de bandes sonores i director musical de Lluis Llach amb qui ha realitzat més de 800 concerts.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *