Categorías
Sin categoría

ALTAFULLA REP AMB PLAER EL FESTIVAL DI(VI)NES

Més d’un centenar de persones van omplir aquest divendres la plaça de l’església d’Altafulla per assistir al concert del festival Di(vi)nes, esdeveniment que enguany ha estrenat presència a la vila amb una de les tres nits poètic-musicals que el configuren.

Organitzat per l’associació cultural Etcètera, el Di(vi)nes té com a objectiu donar visibilitat a la creativitat en clau femenina amb unes vetllades que s’inicien amb un breu tast literari a càrrec d’una poetessa, un concert d’una cantautora i la presència d’un vi de DO’s catalanes, especialment de les comarques de Tarragona, que marida amb els altres dos elements.

Altafulla ha rebut la poesia de la tarragonina Gòria Ganga que ha llegit als assistents algunes de les seves poesies i especialment haikus, poemes japonesos amb estructura sil·làbica breu. La música ha arribat de la mà de la cantautora barcelonina Raquel Lúa que ha demostrat perquè és una de les cantants amb més projecció de Catalunya. La seva veu, acompanyada només per la seva guitarra i el contrabaix del Marco Boi en algunes peces, ha embadalit a tots els assistents al concert que tot escoltant la música, han pogut tastat el vi Zub Zub del celler Estol Verd de Rodonyà i assaborir unes avellanes de la DOP Avellana de Reus. La nit s’ha obert recordant al periodista Ferran Gerhard, mort aquest passat dimecres, a qui s’ha dedicat tot l’esdeveniment amb un sentit aplaudiment. Gerhard seguia l’activitat de l’associació Etcètera des dels seus inicis i de fet va participar al festival que l’entitat va dedicar a Pier Paolo Passolini el juliol de l’any 2016.

Una hora i vint minuts. És el temps que ha durat tota l’actuació del festival Di(vi)nes que es caracteritzat per ser de petit format i amb una alt ressò mediàtic. Els responsables de l’associació Etcètera ja han confirmat que Altafulla passa a ser una plaça fixa del festival que va enguany arriba a la seva quarta edició. El 2 d’octubre es va fer el primer concert, aquest divendres s’ha celebrat el segon i aquest proper divendres 16 d’octubre es farà la tercera i última vetllada a La Fira Centre Comercial de Reus, a les 21.00h, amb la poesia de Dolors Ollé, la música de Lynne Martin i el vi Coordenades del Celler Blanch.